ONS GEZIN

Gerard is geboren op 11 oktober 1951 en is huisvader.

Mijn hobby's zijn: Computeren, fotograferen,  koken. Ik werk als vrijwilliger in het zorgcentrum Hippolytushoes in Middelstum. 1 x in de veertien dagen verzorg ik samen met Jan Lüürssen, Ellie Stoel en Riek Keizer de Snackmiddag.

Bewoners kunnen dan terecht voor een borrel en een hartige hap zoals patat, kroket, gehaktbal, frikandel enz.

 

1 x in de drie week zet ik samen  Jan Lüürssen, Kees Geut, Adrie Timmer en Bertha Huitsing bij toerbeurt in in het internetcafé van het gezinsvervangend tehuis.

 


 

Robin is geboren op 26 januari 1991 en ging naar de "Groene School" in Winsum en gaat nu naar het Noorderpoortcollege in de Euroborg in Groningen en volgt daar de opleiding voor Kok2.

 

 

Hij werkt en leert en bracht een jaar door op Vlieland bij Hotel Bruin.

 

Daarna een klein jaar bij Restaurant "Boven Jan' in Groningen

 

Hij gaat per 1 juni 2012 werken bij Hotel Mercuur

Intussen is Robin zelfstandig werkend kok en is hij een paar jaar Chef kok geweest in "Bistro Herberg in de Valk"" in Middelstum

Van de valk ging hij naar Restaurant "Robuust aan het Schuitendiep in Groningen

Na Robuust heeft hij een half jaar gewerkt op het eiland Bonaire bij Restaurant "At Sea"

Uiteraard heb ik hem daar opgezocht en dat was geen straf.

Maar in september 2016 keerde hij weer terug in Nederland en is nu Chef kok bij restaurant "Het Zwarte Schaap" in Groningen


Ailleen Steacy Meijer heeft intussen haar eigen kroeg aan de Rabenhauptstraat 78 in Groningen. Dit supergezellige Café is een bezoek meer dan waard. Zo schenk ze meer dan 40 verschillende soorten speciaalbier.


 

Danya is geboren op 14 juni 1992 en ging ook naar de "Groene School" in Winsum en daarna naar het Het Hogeland College in Uithuizen.

Ze heeft de Toeristische opleiding gedaan en volgt nu een vervolgopleiding in het Toerisme.

Ze liep op dit moment (juni en juli 2012) stage op Camping Bella Vista in de plaats Albenga in Italië.

 

Danya studeert studeert op Zernike aan de Hanze hogeschool "Facility Management.

Dennis studeert ook op Zernike aan de Hanze hogeschool en volgt de studie "Human Technology"

Sinds 2016 woont ze samen met Dennis in hun huisje in Middelstum


 

 

Leon en Raoel werden op 1 maart 1997 geboren in het Martini Ziekenhuis in Groningen met drie minuten tussen beide bevallingen in.

Na enkele dagen bleek dat beide jongen het Downsyndroom hebben. In de volksmond ook wel "mongooltjes" genoemd.

Voor meer informatie over het Downsyndroom verwijzen wij u graag naar de internetsite van de Stichting Down Syndroom, een stichting die de belangen behartigd van mensen met het Downsyndroom, hun ouders of verzorgers en hulpverleners

 St. Downsyndroom

Leon (de oudste) gaat naar de Van Lieflandschool in Groningen.

Raoel gaat "De Wingerd" in Groningen. Dit zijn scholen voor Speciaal Onderwijs. Ze hebben het er erg naar zijn zin en ontwikkelen zich daar goed.

Intussen zijn de mannen bijna twintig jaar. Ze wonen nog steeds bij Gea maar gaan voor dagbesteding naar de Novo in Uithuizen. Raoel werk sinds een jaartje 1 dag in de week bij Restaurant "Brownies en Downies" in de stad Groningen in de Oosterstraat waar hij in de keuken en de bediening werkt.